זיוף כסף ככל הנראה קיים בערך מאז שכסף הפך לאמצעי חליפין. כמובן שמדובר בעבירה חמורה על החוק, שכן הכסף חייב להיות מאושר ומפוקח על יתר הרשויות הממשלתיות המוסמכות לכך. למרבה הצער, על אף פעולות רשויות החוק עדיין ישנם עבריינים המדפיסים או מייצרים כסף מזויף שמגיע בסופו של דבר לידיהם של אזרחים תמימים. אז איך ניתן לזהות כסף מזויף? להלן כל מה שאתם צריכים לדעת:
איך ניתן לזהות כסף מזויף?
שטרות והמטבעות החדישים ביותר, שההחלטה על הנפקתם נקבעה בשנת 2009, נושאים עליהם מספר אמצעי זיהוי חשובים ביותר שיכולים להסגיר האם הכסף מזויף או לא. אם גם אתם רוצים לדעת איך מזהים כסף מזויף יהיה עליכם להכיר את סימני הזיהוי אותם זייפני הכספים כמעט ואינם יכולים לחכות כלל.
ראשית יש לשים לב לכך שככל שערך השטר עולה, כך הוא יהיה גדול יותר מאלה שערכם נמוך ממנו. הרבה פעמים בשטרות מזויפים לא יהיה הבדל בגודל בין השטרות. שינוי זה בגודל נועד לאפשר ללקויי ראייה ועיוורים לזהות את ערך השטרות מבלי לראות אותם. כמו כן, על השטרות יודפס בדיו בולטת הערך שלהם באותיות גדולות. בשטרות מזויפים הדיו לא תהיה בולטת כלל.
סימני זיהוי נוספים בשטרות מזויפים הם הדיוקן השקוף של הדמות המודפסת על גבי השטר, כמו רחל המשוררת, לאה גולדברג או טשרניחובסקי מסדרת "המשוררים". דיוקן זה יהיה זהה לזה המופיע על גבי השטר ולצדו יהיה כתוב ערך השטר. ניתן לחשוף את הערך והדיוקן השקופים באמצעות פנס לבדיקת שטרות המאיר או אולטרה סגול, הגורם לתמונה להופיע.
לאורכו של השטר שזור חוט ביטחון זהוב, המציץ משלושה חלונות הנראים על גבי השטר. ניתן לראות בבירור את החוט באמצעות מכונה לבדיקת שטרות מזויפים החושפת את החוט כולו. בשטרות המזויפים החיקוי של החוט יעשה רק בחלונות הקיימים על גבי השטר ולא לכל אורכו. כך ניתן לדעת שמדובר בזיוף.
רמז נוסף המצביע על זיוף הוא הפס הזוהר המשולב גם הוא בשטר, לצדו של הדיוקן. על גבי הפס מודפסים ערכיו כמו גם סמל המנורה. עם הטיית השטר תשתנה התמונה המופיע על גבי הפס הזוהר בין הסמל לערך השטר. כמו כן, ישנו גם סמל של ספר פתוח המופיע על השטר גם כן. צבעו של הספר יהיה בתחילה זהוב, אך כאשר מניעים את השטר ישתנה צבעו של הספר לירוק זוהר. בשטרות מזויפים צבע הספר לא ישתנה כלל. על הספר ישנו גם פס אופקי המשנה את מקומו עם הנעת השטר, אותו לא ניתן יהיה לראות בשטרות המזויפים.
סימן אחרון המסגיר זיוף הוא המספר המחורר המופיע על גבי השטר בחלקו העליון במרכז. שטרות מזויפים יהיו חלקים לגמרי ולא יופיעו בהם החירורים הללו.
ומה לגבי מטבעות מזויפים?
הזיוף אינו שמור לשטרות בלבד, שכן ישנם גם מטבעות מזויפים מהם יש להישמר. גם כאן ניתן לזהות זיוף על ידי סימנים מסגירים אותם חשוב להכיר. למשל, במטבע של חמישה שקלים תוכלו לראות במקרים רבים שחסרה המילה "ישראל". כמו כן, פעמים רבות הצבע הזהוב או הכסוף של המטבע הוא רק ציפוי ועם תנסו לגרד את המטבע המזויף, תיחשף שכבת מטבע בצבע אחר.
לרוב הזיוף יהיה של מטבעות של עשרה שקלים. תוכלו לזהות מטבעות מזויפים שכאלה כאשר הכיתוב עליהם יהיה דהוי ובאיכות ירודה. כמו כן, במטבעות אלה ישנן נקודות המופיעות על גבי הטבעת הפנימית, כאשר הן אמורות להופיע ישירות עליה.